Off-road dekk er en spesiell type dekk som brukes til kjøring under vanskelige forhold. De brukes typisk på terrengbiler, men også i populære og luksuriøse SUV-er.

Velge terrengdekk - hvor skal du begynne?

Når du bestemmer deg for å kjøpe denne typen dekk, må du ta hensyn til dine egne behov og bestemme den grunnleggende rollen dekkene skal ha. Valget av dekk har en viktig innvirkning ikke bare på komfort, men fremfor alt på kjøresikkerhet. I butikken vår finner du dekk som er perfekte for kjøring under ekstreme forhold, så vel som de som vil sikrekomfortabel kjøring selv over lange avstander.

Type dekk for terrengkjøretøy

Off-road dekk er betydelig forskjellig fra de som brukes i biler designet for kjøring på en standard overflate.I henhold til konstruksjonen skiller vi:

  • diagonale dekk - dekk som har en diagonal konstruksjon; designet for kjøring under vanskelige forhold, sliktsom gjørme eller vann - gjørmedekk er kjent for sin høye motstand og gode grep i sumpete områder
  • radialdekk - den radiale konstruksjonen gir mye bedre elastisitet og vått grep; fordelene meddenne typen dekk inkluderer også bedre kontakt med veibanen, spesielt når du kjører rundtkurver.

Off-roadmarkeringer for dekk

AT - Hele terrenget

I vår butikk finner du All Terrain dekk, dvs. universelle og helårsdekk. Disse dekkene er perfekte for både vanlig kjøring og off-road reiser. På grunn av konstruksjonen, kan de brukes hele året. De er perfekte forsandete terrengløyper eller snødekte veier. På grunn av deres grunne slitebaner anbefales de imidlertid ikkefor våte eller gjørmete overflater. De klarer seg bedre i lettere biler og anbefales for folk som starter deres første eventyr med terrengkjøring.

MT – Mud Terrain

Den andre typen dekk er Mud Terrain terrengdekk, som på grunn av større slitebane og tunge padsanbefales de for kjøring i veldig vanskelig terreng. Denne typen dekk er perfekt for ekstremt gjørmete terreng.

SUV-dekk

Luksus-SUV'er er sports- og bruksbiler designet for å gi komfort både på og utenfor veien. Hovedfunksjonen deres er høyere belastning- og hastighetsindeks. Dette gjør det mulig å tilpasse seg en mye mer intens belastning og større motorkraft. Det er følgende typer SUV-dekk:

  • motorvei og vei - designet for rolig kjøring på glatte overflater, genererer mindre støy og reduserer vibrasjoner
  • sport og rekreasjon - anbefalt for biler med høyere kraft, beregnet for mer dynamisk kjøring, og deres grunnleggende oppgave er for å støtte manøvrering i høyere hastigheter
  • off-road - de mest allsidige dekkene som kombinerer parametere på veien og utenfor veien; designet for tyngre biler.

Vi tilbyr off-road dekk av høyeste kvalitet, som er perfekte for både vanskelig terreng og rolig kjøring. Vi tilbyr også piggdekk for SUV'er som vil være nyttige om vinteren. De anbefales spesielt for uerfarne sjåfører. Vinterterrengdekk gir på grunn av sin konstruksjon mye bedre grep og sikkerhet. Sjekk ut vårt utvalg av dekk i Nomax nettbutikk.