Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Takstativer


Et takstativ for bil er et tilleggsutstyr, noe som gir større muligheter for transport av for eksempel fritidsutstyr. Dette er tilbehør som er enkle å installere, takket være at du kan øke bagasjerommet ved å plassere på bilen: en takboks, sykkelholder eller et taktelt.

Hvilket takstativ?

Når du skal på tur, vil du helt sikkert fylle ut den klassiske kofferten på baksiden av bilen. Med ekstra plass øker både bagasjerommets kapasitet samt komforten og sikkerheten under kjøring. Men når takstativet er unødvendig, kan du enkelt fjerne det. Når du velger det, bør du utvilsomt ta hensyn til flere spørsmål: bilmodell, dine behov og forventninger og kvaliteten på utførelsen. Takstativet består av:

• bunnstativ - et system med tverrstenger festet til taket; det er en struktur som tillater installasjon av håndtak, plattformer eller en boks; takstenger kan være laget av stål eller aluminium; stålbjelker er billigere, de er holdbare, men genererer også mer støy; det dyrere alternativet er takstenger av aluminium, som er rustbestandige og har en aerodynamisk form for lavere støynivå;

• taktelt - en praktisk struktur som gir mulighet for turisme og utendørs overnatting,

• takboks - en koffert, også kalt kiste, lar deg transportere utstyr eller fritidsutstyr; det er et ekstra element montert på bunnstativet.

Hvordan montere et takstativ?

På grunn av at biler har forskjellige typer tak, er det flere installasjonsmetoder. Takstativet kan være universelt eller designet for en bestemt bilmodell. Noen biler har fabrikkmonterte hull og utskjæringer for å montere kofferten. Festemetodene er: monteringspunkter, døråpninger og tradisjonelle eller integrerte rekkverk - disse to typene skiller seg fra hverandre med klareringen mellom taket og rekkverket.

Monteringsstikkontakter er spesielt forberedt allerede på produksjonsstadiet, dekket med plugger eller klaffer. Installasjon med åpne dør går ut på å plassere kofferten direkte i døråpningene. På en annen side bør takstativ med skinner tilpasses nøyaktig til bilens modell, merke, type karosseri og produksjonsåret.

Hvilket takstativ skal jeg velge?

Når du bestemmer hvilket stativ du skal kjøpe, er det verdt å vurdere spesifisiteten til varene som transporteres. Hvis du vil transportere syklene dine trygt, er et takmontert sykkelstativ det beste alternativet. Men hvis du vil ha mer bagasjeplass, velg en låsbar takboks.

Like viktig er: tilpassing til bilen, produsent, produksjonskvalitet og bagasjekapasitet. Etter montering, må du ikke glemme å sjekke stabiliteten til holderen og at bilen blir tyngre, noe som endrer aerodynamikk og kontrollerbarhet.

Takstativ i nettbutikken Nomax

I butikkens tilbud finner du takstativ av høy kvalitet, noe som absolutt vil være nyttig når du reiser med mye utstyr. Solid struktur, slitesterke materialer og pålitelig monteringssystemer gjør at takstativene som er tilgjengelige i vårt tilbud, garanterer en trygg reise. Kjørekomfort og enkel installasjon er faktorer som oppmuntrer til effektiv bruk av ledig plass.

Vi inviterer deg til å bli kjent med tilbudet vårt.