Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Lyddemper


Eksoslyddemperen er en del av bilens eksosanleggskomponenter. Det spiller en nøkkelrolle i normal prosessering av avgasser, generert og frigjort av bilens motor. En eksoslyddemper gjør også en betydelig reduksjon i motorens støy.  


Eksoslyddemper - driftsprinsippet  

Det finnes flere typer lyddempere for biler:  

  • reflekterende lyddempere - deres funksjon er basert på flere lydbølgefleksjoner, sammen med gasser. Den langsiktige prosessen bestemmer effektivt gradvis reduksjon av lydenergi, noe som gjør lydnivået, avgitt fra eksosrøret, virkelig ubetydelig.  
  • Kombinerte lyddempere - lydreduksjon gjøres i et bredt frekvensspektrum; avgassene beveger seg med veldig høy hastighet; denne typen lyddemper kombinerer flere metoder for lydundertrykkelse i sin struktur  
  • Interferens lyddempere fungerer på prinsippet om gjensidig reduksjon av to lydbølger med identisk frekvens.  
  • Absorpsjonsdempere er laget av et perforert rør, dekket med et spesielt materiale - dampende bomullsull, som effektivt reduserer nivået av avgitt lyd.  
      

En lydlyddemper blir utsatt for mange eksterne faktorer som kan betydelig redusere levetiden, for eksempel langvarig eksponering for vann, salt og kjemikalier som brukes til snørydding fra gatene, noe som forårsaker korrosjon, som skader innsiden av lyddemperen. En økning i støyen til eksosen er det første tegnet på en mangelfull lyddemper. Et annet tegn kan være en tydelig merkbar lukt av avgasser i bilen. Ĺ se bort fra disse tegnene kan føre til motorskade.

 

Lyddempere - hvordan velge det beste?  

Lyddempere skal alltid velges individuelt for en gitt bilmodell, ergo er det best å følge informasjonen fra bilprodusenten. Lyddempere skal også ha alle nødvendige sertifikater og referanser, som viser bevis for at de har gjennomført  og blitt godkjent av alle sikkerhetstestene. Sertifikatene bekrefter toppkvaliteten på produktet som, når det er riktig montert, vil gi mange års god ytelse.  

Når du velger lyddemper, er det ikke bare spesifikasjonene av årsmodellmodellen som er signifikante. Type girkasse, chassisnummeret, landet bilen er produsert i, og motorkapasiteten er også veldig viktig.  

 

Konsekvenser av en feil montert lyddemper  

Riktig valg av billyddemper er veldig viktig. Feil i dette utvalget kan føre til uheldige konsekvenser, som for eksempel: redusert motoreffekt, betydelig drivstofoverforbruk og økt vibrasjonsintensitet som påvirker behageligheten av reisen.  

 

Lyddempere i Nomax nettbutikk  

Nomax nettbutikk tilbyr lyddempere av høy kvalitet, utstyrt med alle nødvendige sertifikater som bekrefter deres høye ytelse. Tilbudet på Nomax Webshop inkluderer lyddempere for merker som Opel, Subaru, Toyota og Volkswagen. Prisen på en bestemt lyddemper avhenger av bilens merke og modell, og varierer fra 700 til 1300 kroner.   

Bli kjent med billyddempere som tilbys av Nomax Webshop.