Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Partikkelfilter


Dieselpartikkelfilter er en type filter som er designet for å fjerne partikler formet av  diesel fra eksosen. Svevestøvet består blant annet av ubrent karbon i form av sot, som inneholder forskjellige typer metalloksider. Denne typen filter er installert i eksosanleggene til bensin- og dieseldrevne motorer.


Dieselpartikkelfilter og dets funksjon

Partikkelfilter ble designet for å redusere det skadelige avgassutslippet. Det var spesielt behov for dette på biler med dieseldrevne motorer, da dieselpartikler anses å være en av hovedårsakene til formasjon av smog. Den porøse strukturen til DPF akkumulerer partiklene og forhindrer at de slippes ut i luften.

Dieselpartikkelfilter

Opprinnelig ble denne typen filter bare brukt i biler som hadde en dieselmotor. Nå for tiden blir det mer og mer populært i bensindrevne biler. Dessverre fører mangel på riktig vedlikehold til filterblokkering og skader. For å unngå kostbare reparasjoner, bestemmer mange bileiere med et DPF-filter å fjerne det helt. Det er verdt å nevne at DPF siden 2006 har vært et obligatorisk krav for alle dieselbiler og at å fjerne det kan føre til høye bøter. Det er derfor verdt å sjekke tilstanden, og erstatte den om nødvendig.

Hvordan kan man sjekke om bilen har et dieselpartikkelfilter?

Den useriøse praksisen med å fjerne obligatoriske dieselpartikkelfiltre fra kjøretøy har blitt stadig mer populært. Når du bestemmer deg for å kjøpe en brukt bil, må du forsikre deg om at den er utstyrt med dette viktige elementet for miljøvern. Hvordan kan man sjekke om bilen har et dieselpartikkelfilter? Jo, den beste løsningen er å spørre en profesjonell bilmekaniker. Hvis dette ikke er mulig, er det verdt å se på eksospotten - hvis det er dekket med et tykt lag med svart sot så er det sannsynlig at bilen ikke har noe filter eller at filteret er skadet.


Dieselpartikkelfilter - tegn på skade

Tilstanden til filteret påvirkes først og fremst av: kjørestil, brukt olje og drivstoff, så vel som bilens generelle tekniske tilstand. Det første tegnet på et filter som ikke fungerer, er informasjonen som vises på bilpanelet. Det betyr at det er for stor trykkforskjell i filteret og ingen luft eller eksosstrøm. Et annet tegn på å måtte erstatte filteret kan være en betydelig reduksjon i ytelse, og problemer med motoren som for eksempel en redusert hastighet på bilen. Det kan bety at bilen din hat gått i et slags dvalemodus. Ignorerer du det signalet kan det til slutt føre til motorstopp.

Dieselpartikkelfilter i Nomax nettbutikk

Vi tilbyr pålitelige dieselpartikkelfiltre av høy kvalitet for de fleste bilmodeller - Fiat, Ford, Honda, BMW, Audi og mange andre. På grunn av rollen som DPF spiller i å beskytte miljøet, så vel som den enorme innvirkningen på luftkvaliteten, anbefaler vi kontinuerlig å overvåke tilstanden og erstatte den ved behov. Prisene på partikkelfiltre avhenger av bilmerket. Sjekk vårt utvalg av dieselpartikkelfiltre i Nomax nettbutikk. Hvis du har noen problemer med å velge et for bilen din, kontakt vårt team av spesialister.