Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Belysning


Lys er den delen av bilen som har som grunnleggende funksjonen å gi komfortabel og effektiv observasjon av veien og veikanten. Lyskvalitet er veldig viktig av sikkerhetsmessige årsaker, spesielt i forhold med begrenset sikt - om natten eller under regn, snø eller tåke. Frontlysene lar deg føle deg mye mer selvsikker og komfortabel bak rattet.


Lys - bildeler

Frontlykter og billys er et av de viktigste elementene i en bil, og det er grunnen til at eventuelle uregelmessigheter, som å kjøre med en brent pære, ikke kan ignoreres. Viktigheten av effektive lys av høy kvalitet øker spesielt om høsten og vinteren, når dagen blir kortere og veiforholdene er blir vanskeligere. Regn, snø og tåke begrenser sjåførenes sikt, noe som kan føre til alvorlige ulykker.

Lys og deres utvikling

På grunn av den raske teknologiske fremgangen har billys virkelig høy kvalitet i dag. Den dynamiske utviklingen av teknologien som gir oss mulighet for godt lys gir god synlighet ikke bare for veien, men også av veikantene. For ikke så lenge siden ble biler vanligvis utstyrt med xenon-billys. De var da ansett for å være ekstremt moderne og effektive. For øyeblikket er de fortsatt en ganske vanlig løsning, men de blir ofte erstattet av halogenlys eller LED-lys.

Frontlykter og moderne lysanlegg

Bilprodusenter fokuserer først og fremst på komfort og sikkerhet for folk inne i bilen. De forstår den enorme rollen belysning har, og det er derfor de utstyrer nye bilmodeller med stadig mer avansert lyssystemer. De nye billyktene er for eksempel i stand til å belyse hjørner, og dermed øke synligheten på veikanter. Dette er spesielt viktig i tilfelle det ikke er noe fortau, gatene er dårlig opplyste, samt veier i nærheten av skog. Moderne biler tilbyr også adaptive systemer som er avhengige av å justere lysstrålen etter kjøretøyets hastighet. Når du kjører raskere, utvides lysstrålen og gir føreren mye bedre belysning av vegkanten.

Billykter og lyskilder

Frontlykten, som en integrert del av bilen, skal alltid være fullt funksjonell. Det er nødvendig at den oppfyller godkjente tekniske krav for å kunne gi en passende lyskilde.

Halogener

En av de mest populære lyskildene for billys er halogenpærer. Deres store fordel er holdbarhet kombinert med en ekstremt overkommelig pris. Dessuten er det enkelt å fikse dem eller skifte ut pæren. En ulempe kan imidlertid være rask oppvarming.

Xenon

En annen type bilbelysning er xenonbelysning, som avgir veldig sterkt lys, med lignende farger som naturlig lys. Den er mye mer effektiv enn halogen.

LED – bilbelysning

LED-belysning blir stadig mer populær. Opprinnelig ble det brukt som blinklys eller bremselys,men over tid begynte de også å bli brukt i lyskastere. Frontlykter utstyrt med denne typen belysning er perfektefor dagkjøring. Deres fordel er først og fremst høy energieffektivitet, men også et bredt synsfelt. Lysetavgitt av LED-billamper ligner dagslys. Det forårsaker ikke tretthet i øyet, og blender ikke sjåførene som kjører fra motsatt retning.

Utvendig bilbelysning i Nomax nettbutikk

Hos Nomax nettbutikk finner du lyskastere av høy kvalitet til biler av forskjellige merker. Vi tilbyr bare billampersom garanterer sikkerhet så vel som høy kjørekomfort. Frontlyktene kommer fra anerkjente produsenterog oppfyller alle tekniske forhold. Vi tilbyr frontlykter, baklykter samt hele lyskastere.Prisen på billamper tilgjengelig i Nomax nettbutikk avhenger av merke og bilmodell.Sjekk utvalget av våre billamper. Hvis du har spørsmål - kontakt oss! Våre spesialister vil gjøre alt de kan for ågi deg gode svar på alle spørsmål og tvil.