Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Belysning


Billykter er et uunnværlig element i ethvert kjøretøy. De er nødvendige først og fremst av sikkerhetsmessige årsaker. Å reise uten gode lys er en trussel ikke bare for passasjerer, men også for andre trafikanter. Å belyse veien påvirker også kjøringskvaliteten, komforten og bekvemmeligheten for både sjåfør og medpassasjerer. Nomax tilbyr et bredt utvalg av frontlykter for biler som Alfa Romeo, Honda og Peugeot.

De første billyktene

De første bilene hadde belysning i form av parafinlamper og karbidlamper. Elektriske lys ble brukt i 1913 i Cadillac-biler. På kort tid ble mange andre belysningssystemer utviklet i form av spotlights. Bilbelysning skal være plassert både foran og bak på bilen. Foreløpig er det flere typer billamper som bruker forskjellige typer lyspærer. Frontlykter må oppfylle visse tekniske og homologeringsbetingelser for å bli godkjent for bruk.

Billamper og deres betydning

Billykter er en kombinasjon av høykvalitets teknologi, ofte med et originalt utseende. De har en praktisk funksjon og gir ofte bilen en unik karakter. De skiller seg ikke bare i form, men også i konstruksjonen av det optiske systemet. Forskjellene i kvaliteten på belysningen er ofte synlige ved første kjøretur i mørket. Du kan da observere både rekkevidden og bredden deres.

Konstruksjon av billykter

Billykter er en strengt designet struktur som består av:

  • foringsrør - støtter alle komponenter og beskytter dem mot eksterne faktorer som fuktighet eller varme; den er festet direkte på karosseriet og er vanligvis laget av termoplastiske materialer,
  • reflektor - et element som er ansvarlig for å reflektere og lede en del av lyset fra pæren til veien; den kan være laget av stålplater, plast, aluminium eller magnesium,
  • projeksjonsmoduler - et element som brukes i nyere bilmodeller; på grunn av de forskjellig diameter på linsene, brukes de ofte til å lage individuelle konsepter,
  • diffuserende ruter - deres oppgave er å spre og konsentrere lysstrålen på en slik måte at den best belyser veien og skulderen.

En av de mest populære billys er halogenlykter. Xenon-lamper brukes også stadig mer.

Billykter i Nomax-butikken

Vår nettbutikk Nomax tilbyr et bredt utvalg av originale og nye billykter. Vi har både frontlys og baklys. Billyktene som er tilgjengelige i tilbudet til Nomax nettbutikk er godkjent. Dette betyr at disse produktene oppfyller visse standarder og tekniske betingelser. Det er verdt å nevne at kjøring med lys som ikke er godkjent, kan føre til tap av registreringsbevis og bot.

Produktene vi tilbyr er sortert av oss på en slik måte at det er enkelt å finne lamper som samsvarer med spesifikke bilmerker. Blant dem er det merker som: Fiat, Ford, Isuzu og Audi.

Vi inviterer deg til å bli kjent med tilbudet vårt.