Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Suspensjon


Kjøretøyet suspensjon er en montering av elementer som forbinder hjulene med resten av kjøretøyet. Dens oppgave er å overføre kraften som oppstår ved hjulets kontakt med veien til karosseriet. Dette gir deg kjørekomfort, og øker også stabiliteten og styrbarheten til bilen.

Opphenget er en del av understellet og består av:

  • elementer som er ansvarlige for å styre rattet - f.eks. En vippearm, tverrstang,
  • fjærelementer - f.eks. En spiralfjær eller en bladfjær,
  • dempingselementer - støtdemper.

Typer av biloppheng:

  • avhengig fjæring - betjening av ett hjul som direkte påvirker det andre hjulet,
  • uavhengig fjæring - betjening av ett hjul på en gitt aksel som påvirker ikke det andre hjulet på noen slags måte,
  • halvuavhengig fjæring - betjeningen av det ene hjulet delvis påvirker driften av det andre hjulet.

Suspensjonsfeil

Suspensjonen er ansvarlig for støtdemping og ujevnhetsdemping og er sårbar for skader, spesielt om vinteren. Da er det mye mer ujevnheter på veiene. Snø i seg selv og frost er også viktig, noe som har en negativ innvirkning på gummi- og teflonopphengselementene. Under påvirkning av lav temperatur herder disse elementene og går i stykker.

Det vanligste symptomet på fjæringsfeil er en karakteristisk bankelyd som kommer fra hjulområdet. Det hender også at symptomet kan være at bilen svinger på ujevne underlag. Hvis du oppdager uregelmessigheter av denne typen, er det verdt å kontakte en mekaniker som vil hjelpe deg med å fjerne feilen.

Suspensjonskomponenter i Nomax nettbutikk

Vår nettbutikk Nomax tilbyr fjæringselementer av høy kvalitet som kan være nyttige ikke bare for å reparere bilen, men også for å justere den. Takket være dem kan du enkelt senke fjæringen på bilen din og gi den en unik sportslig karakter. Blant dem finner du luftfjæringskomponenter, justerbare senkesett for bilens fjæringssystem samt senkefjærer.

Pneumatisk fjæring

Pneumatisk fjæring er et kjøretøyopphengssystem, hvor det grunnleggende elementet er et par pneumatiske puter. De er kjent som erstatningen for standard støtdempere eller fjærer. Putene er fylt med luft og deres oppgave er å dempe vibrasjoner. Butikken vår tilbyr komplette luftsuspensjoner, som blant annet er ment for for Alfa Romeo, Honda og Mazda biler.

Senkende fjærer

Takket være senkfjærene senker du fjæringen på bilen din raskt og enkelt. Stålens høye kvalitet gjør produktet solid og holdbart. Fjærene reduserer avstanden mellom hjulet og hjulbuen betydelig, noe som gjør senkeeffekten synlig for det blotte øye. Bruk av fjærer har en positiv effekt på bilens silhuett. Vi tilbyr fjærer for forskjellige bilmerker.

Vi inviterer deg til å bli kjent med tilbudet fra Nomax nettbutikk.