Vi følger opp ordre fortløpende. Vi opprettholder strenge regler for hygiene og sikkerhet.
Ring oss på +47 93 98 11 93

Vinsjer


En bilvinsj er et av de mest grunnleggende tilbehørene til terrengkjøretøyer. De hjelper til når en kjører i røft terreng og til å flykte fra en ekstremt gjørmete søle.  


Design av bilvinsj  

Bilvinsjer kan deles inn i fire typer: elektrisk, mekanisk, hydraulisk og manuell. 

 

Elektriske vinsjer  

Elektriske vinsjer er blant de mest populære og oftest valgte tilbehøret til terrengkjøretøy. En elektrisk vinsj har en batteridrevet motor og en sylindrisk trommel som har en kabel viklet rundt seg. Det er veldig viktig at kabelen trekkes jevnt og trutt. Da unngår man overoppheting eller låsing av vinsjen. Rullere er også et annet element i utstyret. De er ment til å lede kabelen rett på trommelen. Vinsjutstyret inkluderer også en girkasse, en kontroll og en fjernkontrollmodul.   

  

Hydrauliske vinsjer  

Hydrauliske vinsjer er en annen type. De beviser sin verdi når det gjelder tunge og større kjøretøy. Deres hydrauliske pumpe er i stand til å håndtere veldig store vekter. Driftshastigheten til en hydraulisk vinsj er tregere, men maskinen er preget av høy vannmotstand og pålitelig ytelse.  

 

Mekaniske vinsjer  

Mekaniske vinsjer brukes ofte av førere som er involvert i terrengkjøring. Den viktigste fordelen er bruken av bilens motor som kilde til drivkraft. Deres drift øker hastigheten på motoren. En mekanisk vinsj er motstandsdyktig mot vanskelige atmosfæriske forhold, og dens driftshastighet kan regnes som en stor fordel.  

 

Kabler brukt i vinsjer  

To typer kabler brukes i vinsjer. Den første typen er en stålkabel som er meget motstandsdyktig mot mekaniske skader, for eksempel gnaging. Stålkabler er imidlertid tunge og trenger mer plass på trommelen. Den andre typen er en syntetisk kabel, som er mye lettere enn en stålkabel og er preget av sin ekstreme letthet når den vikles på vinsjetrommelen. Syntetiske kabler for bilvinsjer er imidlertid mindre holdbare og motstandsdyktige mot driftsskader.  


Bilvinsjer i Nomax nettbutikk   

Nomax nettbutikk har et bredt spekter av høykvalitets bilvinsjer, alle av dem fra anerkjente produsenter. Vårt tilbud inkluderer Dragon Winch; avanserte vinsjer, laget av ekstremt holdbare materialer som sikrer deres pålitelige ytelse og motstand mot mekaniske skader. Dragon Winch-enheter er innovative teknologiløsninger og materialer; svært motstandsdyktige mot innvirkninger fra eksterne faktorer. Vårt brede sortiment vil tillate valg av modeller ideelt tilpasset dine individuelle behov. I vårt sortiment kan forskjellige enhetsmodeller tilbys, med utmerket ytelse både for mindre og større kjøretøy. Vi tilbyr elektriske og hydrauliske vinsjer. Vi inviterer deg til å bli kjent med bilvinsjene som tilbys hos oss. Hvis du har spørsmål eller trenger ytterligere informasjon om utvalget av produkter som tilbys, ikke nøl med å ta kontakt med våre eksperter.